War Of Hearts

 
Dunedin. Nya Zeelands studentstad. o då menar jag verkligen studentstad. Tror inte ens Lund eller Uppsala kommer i närheten av den här staden. På sommaren stänger halva staden ner pga att studenterna åker härifrån. Så fort vi kom in i centrum kunde vi känna av studentandan och husen som är dekorerade med skyltar, soffor i trädgårdarna osv. Får mig allt att längta tillbaka lite till studentlivet. Hur som helst pluggar min kollega Kate från Gelissimo här så har bott hos henne några dagar.
 
 
Dunedin har den mest fantastiska tågstation. Älskade den. I skillnad mot resten av Nya Zeeland har Dunedin väldigt mycket stenbyggnader och "gamla" byggnader i staden. Inget man hittar ofta i NZ eftersom landet inte är så gammalt. Så var trevligt och se lite europeisk arkitektur igen.
 
 
Varje år under påskhelgen har de en "gypsie fair" här. Gypsie = personer som bor i trävagnar/husbilar och rör sig run om i landet utan att ha en fast punkt de kallar hem och de har en marknad. Mycket kristaller, hantverk och pärlor.
 
Yey, jag hittade lite street art!
 
 
Ytterliggare en sak som finns i Dunedin. Världens brantaste backe. Yep. Jag gick uppför den. Inte så jobbigt som jag befarade faktiskt. Och jag är lite facinerad över att det finns brantare backar än de i San Francisco. Den här har de lagt speciellt cement i för att bilarna ska få bättre fäste. Och trappsteg på trottoaren för det är så brant. Galet.
 
 
Kate tog mig på en rundtur runt campus. Vackert ställe med fina byggnader.
 
 
Idag har jag varit på Cadbury Chokladfabrik. Drack den godaste mochan i världshistorien och det kändes som jag klev rakt in i "Kalle och Chokladfabriken" när jag var där. Är något speciellt med chokladfabriker...
 
War Of Hearts - RuelleEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin