Love Is Beginning

 
 
Har tillbringat de senaste dagarna uppe i Balance, ca 2 timmar norr om Wellington hos Kristen och hennes familj ute på deras farm. Var sjukt härligt att komma ut på landet igen, klappa på katter och hund och kossor. Kul att se Kristen igen med, va ett tag sen senast. Vi var bland annat och plockade blåbär. Att plocka blåbär Nya Zeeland är inte som att plocka blåbär hemma. För det första är blåbären ca 3 gånger så stora. För det andra är blåbärssnåren inte snår utan 2 m höga buskar. För det tredje går man inte ut i skogen utan åker till en odling, ungefär som när vi plockar jordgubbar. Så var lite anorlunda men de har väldigt goda blåbär!
 
 
På vägen hem stannade vi till vid väderkvarnarna. Hela kullarna runt deras farm är täckta med massor av väderkvarnar.
 
 
Deras hus, tyckte om det. Skulle kunna ha något liknande själv i framtiden. Samt Kristen och hennes mamma Helen när vi äter lunch på ett litet café.
 
 
Tar in kor för mjölkning. Kristen försöker bevisa att hon kan vinna mot en ko som vill gå därifrån. Hon förlorade.
 
 
 
Har vart ett par trevliga dagar och nu kan jag faktiskt säga att jag sett någonting annat än Wellington i Nya Zeeland. Yey!
 
Love Is Beginning - Imginary Future
Tillbaka till toppen

Frozen Oceans

I min värld så har man ridbyxor och jodhpurs i stallet. Eventuellt jeans. En stryktålig jacka eller en t-shirt. Högklackat, klänning och roliga hattar med dekorationer kopplar jag inte riktigt ihop med hästvärlden. Men det är så det är att gå på gallopp tydligen. Har aldrig varit på en galloppbana förut men var rätt skoj. Det är imponerande att se hästarna rusa förbi i sjukt hög hastighet, spännande att se om den man satsat på kommer först i mål, äta onyttig mat och låtsas att man vet vad man sysslar med. I själva verket hade jag ingen aning om vad jag gjorde utan satsade bara pengar på de hästar jag tyckte om namnet på. Funkade i början, vann faktiskt en hel del. I slutet av dagen var dock allt borta igen. Hade i alla fall en väldigt trevlig dag med Abbie och Maggie. 
 
 
 
 
 
Frozen Oceans - Shiny Toy Guns
 
 
Tillbaka till toppen

It´s A Wonderful World

1 vecka in i 2016 redan. Satt och funderade på vad jag gjorde den här tiden förra året och insåg att det är på dagen då jag och sofie fick skjuts upp till arlanda i snöstorm för att åka på vår backpackingresa i asien. 2015 var ett år med mycket resor och spännande upplevelser. Många nya bekantskaper, vissa tillfälliga, vissa som jag förhoppningsvis kommer möta igen nån dag.
 
2015...
 
- befann jag mig på 4 kontinenter
- besökte 5 olika länder (varav 9 delstater i USA)
- besökte 16 olika flygplatser
- sov hos en främling i chicago
- klappade delfin i singapore
- åt smores på en farm i minnesota
- vadade genom en flod i utah
- såg grand canyon i solnedgången
- såg grand canyon i soluppgången
- sjöng karaeoke på en bar i thailand
- firade jul med galna backpackers i nya zeeland
- släppte iväg lantor på en strand i malaysia
- sov på en strand under stjärnorna i arizona
- cyklade över golden gate bron i san francisco
 
en bråkdel av vad jag gjort under året. Idag är det är den 8 januari, 2016 och jag kan knappt vänta för att se vad detta år kommer föra med sig.
 
Koh Lanta, Thailand
 
The Badlands, South Dakota
 
Los Angeles, California
 
San Francisco, California
 
Kuala Lumpur, Malaysia
 
Phoenix, Arizona
 
Albert Lea, Minnesota
 
Penang, Malaysia
 
Koh Lanta, Thailand
 
Koh Tao, Thailand
 
New York City, New York
 
Zion National Park, Utah
 
Bangkok, Thailand
 
Red Rocks, New Zealand
 
Koh Lanta, Thailand
 
Sedona, Arizona
 
It´s A Wonderful World - The Key
 
Tillbaka till toppen

Man! I Feel Like A Woman!

En sak som händer i Nya Zeeland under jul och nyår är att allting stänger under två veckor, även biblioteket där jag i vanliga fall använder internetet så därför blir det nu en summering av senaste två veckorna. 

24e december blev inte riktigt som julafton brukar vara, jobbade på förmiddagen och sen hade vi en jullunch på jobbet. Åt skinka och frukt och godis och delade ut "secret-Santa" klappar. Det var väldigt trevligt och jag rullade därifrån för att jag åt för mycket gott. 
 

Juldagen som är den stora firardagen här började med att jag ställde klockan på halv 6 för att prata med min kära familj som precis hade delat ut julklappar där hemma i Sverige. Lyckades somna om och sova några timmar till innan jag gick hem till Mel för en brunch, gick hem till mig igen och gjorde mig iordning, plockade upp Abbie och sen hem till Jon & BJ för julfest på kvällen. Var en väldigt lång men trevlig dag med galet varmt väder, sol, trevligt folk och god mat. Jobbade alla mellandagarna men lyckades ligga lite på stranden innan jobbet ett par dagar, sommaren har äntligen kommit! Fort galet kallt i vattnet men varmt och skönt på land. 


Nyår spenderades hemma hos Rebecca med återigen ett helt gäng av härligt folk och jag tror faktiskt att det är ett av de roligaste nyår jag haft. Alla var glada, vädret var varmt och det var bara allmänt härlig stämning! 


Har varit i Wellington i 4 månader nu(!) och har bara 2 kvar innan det är dags att börja röra på sig igen. Får se vad detta år för med sig för spännande äventyr! 

Gott nytt år till er alla härliga människor där ute!

Man! I Feel Like A Woman! - Shania Twain
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin