The Crack Of Doom

 
Så nu var det dags, min "lilla" vandring. Väskan packad, mat förberedd, regnkläderna på och jag började sakta men säkert ta mig framåt. Första dagen var ett enkelt spår, väl utlagt, i fin skog med fåglar som kvittrade. Varnar er nu. Det kommer bli bilder. Mycket bilder.
 
 
Stor del av vägen gick längs en flod och jag börjar helt allvarligt tro att nya zeeländarna går omkring och häller blå färg i alla vattendrag de har. Det är sjukt vilken fin färg de är.
 
 
Regnbyxor, regnjacka, poncho. Amie hade förberett mig på att det regnar. Mycket. På de här bilderna hade regnet inte börjat på riktigt än. Men oavsett väder är det fantastisk natur.
 
 
Andra dagen vaknade jag upp till det här. Klarblå himmel och kylig luft. Kunde knappt slita blicken därifrån.
 
 
Våran hydda. Löjligt dyr med tanke på vad man får men värt det för att slippa släpa på tält, gaskokare osv.
 
 
Var en sisådär 1+ påå morgonen så på med mössa och halsduk. Det härliga här dock är att så fort solen kommer fram värmer den något otroligt så då blir det av med jackan och på med solkräm istället.
 
 
En liten sjö uppe i bergen. Den ska tydligen vara bottenlös, vissa säger att den är lika djup som bergen är höga.
 
 
Tog en liten extratur upp på högsta punkten. Det var bara 500 m. Det tog över en timme att klättra upp dit. Bergsgetterna hade haft svårt att ta sig dit upp! Det var en klättrning som hette duga men väl värt det med den utsikten.
 
 
Bara för att bevisa att jag faktiskt hade min ryggsäck med.
 
 
Leden var väldigt slingrig, hal, smal och hade slutande berg på ena sidan så man fick se var man satte fötterna. Men så otroligt kul det var! Hittade en liten trevlig plats att ha lunch och vila på där desutom. Kan knappt fatta vilken tur jag hade med vädret. De har tydligen 254 regndagar/år i snitt och förra året tror jag rekordet var 360mm regn/dag. Så att jag lyckades få den här dagen, när jag är uppe på bergen och verkligen vill kunna se, med klart väder är jag så otroligt tacksam för. Amie gck förra veckan och hon såg absolut ingenting förrutom regon och dimma sisådär 10 m frammåt.
 
 
Lake MacKenzie där jag skulle bo andra natten. Man gick genom en riktig trollskog på vägen dit, mossa på träden, på marken på stenarna, mossa överallt och grönt, grönt, grönt. Trodde trollen skulle hoppa fram bakom en sten elle skogsnympher komma dansande genom träden. Går inte ens att fånga de på bild,
 
 
Sista dagen kom det lite moln men klarade mig utan regn.
 
 
Yey! Tog mig hela vägen!
 
Har varit extremt roligt, har sett otroligt vacker natur och det är verkligen det här som är Nya Zeeland. Och måste erkänna att det inte alls var så jobbigt att bära väskan 35km upp och ner för ett berg. Detta kommer jag defnitivt göra fler gånger!
 
The Crack Of Doom - The Lord Of The Rings
 En trevlig liten hälsning kan du skriva här!


Postat av:mamma

Vilken fantastisk natur och vilken upplevelse du är med om, verkligen ett minne för livet. Puss & kram

2016-04-02 @ 22:29:28
Postat av:Anonym

Avis åneeeeej kram pappi

2016-04-03 @ 10:44:05

En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin