On The Frame

Än så länge har jag bockat av berg, glaciärer, jordbävningar, vilda djur, djungel och fjordar. Varför inte fortsätta med ytterligare ett av naturens under tänkte jag. Vulkaner är ju ganska fascinerande liksom. Tips för framtiden: Ge dig inte ut på en 8-timmars vandring där du ska ta dig upp till 1900m höjd när du är i början av en förkylning. Dum idé. Men lätt värt det.
 
 
Med det sagt, igår var jag ute och promenerade i ett vulkanområde. De är aktiva men tror de senaste utbrottet var en sisådär 50 år sen. Leden heter "Tongariro Alpine Crossing" och sägs ofta vara "the worlds greatest dayhike". Det här landskapet är lite lurigt måste jag säga. Man går och går och går och det känns som man gått i evigheter och så kommer en skylt som visar att man bara gått 5 km. Man blir lite lurad av avstånden.
 
 
Man fick fin utsikt där uppifrån. Den högsta toppen är Mt Ngauruhoe som för övrigt användes vid inspelningen av Sagan Om Ringen. Även känt som "Mt Doom" där Frodo ska kasta ner ringen. Tro mig, när jag knallade omkring där uppe kunde jag utan problem föreställa mig en liten hobbit med en läskig gollum komma krypande bakom nästa sten. Tror faktiskt jag sett mer eller mindre varje slags landskap de använde i de där filmerna vid de här laget.
 
 
Man känner sig rätt liten ibland...
 
 
 
"The red crater". Högsta punken på leden och jag hade otrolig tur att jag faktiskt hann se det, hade jag kommit 5 minuter senare hade jag inte sett ett smack. Ett gigantiskt moln omringade oss inom minuter och hindrade att man såg nånting. Det var nästan läskigt hur fort vädret ändrades där uppe. Från att vara strålande sol och jag gick omkring i t-shirt blev det iskallt och man tog på sig tröja, jacka, halsduk och upp med luvan. För att i nästa sekund vara varmt igen. Aldrig varit med om mer omväxlande väder!
 
 
Håll dig mitt på stigen! Vet inte hur långt ner de är på sidorna. Var lite fascinerande när jag gick omkring på toppen, man kände vågor av värme komma från marken. Jag stack ner min hand i den lilla gropen (på högra, övre bilden) men fick snabbt dra ut den lika snabbt. Var som att sticka handen i en extremt varm ugn! Helgalet.
 
 
Dök upp några väldigt blåa sjöar mitt i allt ihop.
 
 
I och med att staden Taupo ligger i ett vulkanområde har de dessa trevliga små saker som varma pooler. Helt naturliga och så pass varma att jag såg ut som en kräfta efter 15 minuter i en av dom. Man får inte va känslig för värme om man ska sitta i en av dom!
 
On The Frame - Beta RadioEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin