Milford Haven

Hur går det till när man vill göra saker i Nya Zealand? Jo de ska jag berätta. Man kör i 4 timmar, sover i bilen på en camping mitt ute i ingenstans, går upp kl 6 på morgonen och kör ytterliggare 2 timmar, kommer fram till målet, åker på en 2timmars tur, kör sen hela vägen tillbaka. Är det värt det? Absolut.
 
 
I måndags var jag i Milford Sound. Fjordlandet ute vid kusten med höga berg, glaciärer och mängder av vattenfall. Hade en himla tur med vädret, klar himmel och solen som precis börjat smyga sig över bergstopparna.
 
 
Några sälar som ligger och latar sig på stenarna.
 
 
 
Det tog ca en timme ut till kusten och en timme tillbaka och vi åkte förbi så många vattenfall att jag tappade räkningen. Man blir väldigt vilseleden av hur fjorden är formad, man tror inte man är så långt bort men i verkligheten är man ett antal km iväg. Den högra bilden här ovanför är ca 4 km bort. Ni kan även se båten på botten av vattenfallet som visar hur stort det faktiskt är, är en ganska stor båt. Går helt enkelt inte att fånga det på bild.
 
 
Tack vare att det var en klar och kall morgon var det otroligt vackert där. Vägen dit och ifrån var nästan ännu häftigare och det var ren glädje att köra där. Tyvärr är vägarna små och krokiga och det finns ingen möjlighet att stanna och ta bilder så det får leva vidare i mitt minne istället.

 
Jag hittade en Kiwibaby! De är inte lätta att få syn på och det var bara tack vare att jag var där så tidigt på morgonen som gjorde att de var framme. Var tvungen att stanna till och ta kort på några får med. I den här hagen är det bara några stycken i jämförelse vad jag sett på andra ställen.
 
Milford Haven - OysterbandEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!


Postat av:Anonym

Så himla fina bilder! :) Verkar som du stormtrivs där borta vilket är ganska förståeligt på dina bilder.

2016-04-02 @ 15:27:09
Postat av:Linda Ph

Så himla fina bilder! :) Verkar som du stormtrivs där borta vilket är ganska förståeligt på dina bilder.

Svar: tack :) nya zeeland är helt underbart, superhärligt land :)
Malin

2016-04-02 @ 15:27:17 URL: http://lindaph.blogg.se/

En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin