An Ocean In Between The Waves

Så har kommit fram till vårt sista stop på sydön innan jag hoppar på färjan tillbaka till Wellington och påbörjar nordön istället. Så för tillfället befinner vi oss i Kaikora. En väldigt söt liten kuststad med mycket djurliv. Jag bestämde mig för att ge mig själv en för tidig födelsedagspresent och gick upp kl 4 imorse för att simma med vilda delfiner i soluppgången.
 
 
Kaikora är känt för sina delfiner, valar, sälar och fåglar och har många av dom. Det häftiga med delfiner är att de är så otroligt nyfikna. Vi åkte i ca 20 min med båten innan vi hittade en flock och fick hoppa i vattnet. Jag har aldrig varit så tacksam över en våtdräkt i hela mitt liv, var löjligt kallt i vattnet och jag tror jag fick en smärre chock i början. Försvann snabbt dock när jag plötsligt var omringad av delfiner. och vi pratar inte en eller två av dom, utan 25-30 stycken. De simmar runt oss, mellan oss, under oss, hoppar och leker och är otroligt sällskapssjuka och nyfikna. Fascinerar mig att de kommer så nära, havet är stort och om de inte vill vara i närheten är de inte i närheten för de skulle bara simma därifrån. Men de är inte blyga alls utan simmar en halvmeter ifrån en. Man får en liten chock när man ligger på ytan och snorklar och kollar ner i tomt vatten och så plötsligt kommer 10 delfiner simmande runt en snabbt som sjutton bakifrån. Om man får ögonkontakt med en av dom och börjar simma i en cirkel runt den spelar den med och simmar i cirklar runt dig och vill leka. Och nu pratar vi 100% vilda djur som inte har blivit tämjda på något sätt alls. Så otroligt häftigt.
 
 
Helt plötsligt dök en annan varelse upp i en himla fart och undrade "vad pågår här? Jag vill också va med och leka!" och så hade vi plötsligt en liten säl som simmade omkring med oss och delfinerna.  När jag sett sälar har de oftast legat och latat sig på en sten i solen men det är en helt annan historia att se den under vattnet och ha den simmande runt dig, de är väldigt graciösa varelser!
 
Lyckades faktiskt få sälen på bild. Fick desutom se en albatros. Stora fåglar!
 
På vägen tillbaka simmade delfinerna ikapp med båten och hoppade och skuttade runt oss tills de försvann tillbaka ut till havs igen. 
 
 
Japp. De har skyltar som varnar för sälar på vägen. Detta land slutar aldrig förundra mig. Imorn bär det tillbaka till Wellington. Ser faktiskt fram emot det ganska mycket, saknat min lilla blåsiga stad!
 
 
An Ocean In Between The Waves - The War On DrugsEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!


Postat av:mamma

Vilken födelsedagspresent, den skulle jag med vilja ha. Kram kram

2016-04-08 @ 15:27:55
Postat av:Anonym

Hmmmmm fortfarande inte avis, men så häftigt. Kram pappi

2016-04-11 @ 09:07:14

En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin