White Houses

The White House
 
Whasington DC, USA:s huvudstad och hem till presidenten. Och det märks, staden består av 3 olika saker. Politik, minnesmärken och historia. Man hittar en liten (eller stor) staty i varje gathörn mer eller mindre som är till minne av något och de har lagt stor vikt vid att hedra de som omkom under b.la. andra värlskriget och koreakriget. Jag har lyckats dra på mig en förkylning men eftersom jag bara har 2 dagar i DC så har jag knallat omkring och kollat i alla fall. Går ju inte an att ligga och vila när man är på resande fot.
 
4048 guldstjärnor, en för varje död eller saknad i andra världskriget.
 
Tyckte det var en väldigt fin minnesplats för andra världkriget med mycket vatten och alla staterna på en varsin pelare. De lägger verkligen vikt vid att göra fina minnesplatser och att minnas i det här landet. Det finns så mycket monument och statyer i den här staden att jag knappt vet vad hälften är men en sak som jag faktiskt visste vad det var är Kapitolium, den stora vita byggnaden med en stor kupol ovanpå som man alltid sammankopplar med Washington. Den fick dock inte vara med på bild för hela kupolen är täckt i byggnadsställningar och plast. Så fick bli lite andra bilder istället.
 
Lincoln Memorial, WW2 memorial and Washington Monument
 
Besökte även Arlington Kyrkogård på min lilla promenad. Där de lägger alla sina soldater för sin sista vila. Har ju sett llite bilder från den kyrkogården och jag trodde de var ett stort fält med gravar. Oj vad fel jag hade. Kyrkogården är enorm och gräsmatta efter gräsmatta efter gräsmatta sträcker sig med små vita gravstenar. Det var jag inte beredd på.
 
Arlington Cemetery
 
En annan sak de är väldigt förtjusta i i den här staden är museum. Finns hur många som helst och jag tycker faktiskt att de är lite skoj att gå på museum så jag var ju såklart tvungen att besöka i alla fall ett av dom. Valde konstmuseet och de hade ganska mycket fint där inne. Hittade t.ex. en tavla av Da Vinci och en staty av en kille som såg ut som han planerade världens rackartyg.
 
 
 
Imorgon hoppar jag på flygplanet till Minnesota!
 
White Houses - Vanessa Carlton
 En trevlig liten hälsning kan du skriva här!En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin