Statue Of Liberty

 
Häromdagen var jag vid ett av de häftigaste turistattraktionerna jag sett än så länge. The Statue of Liberty a.k.a. Frihetsgudinnan. Trodde inte jag skulle tycka så mycket om statyn som jag gjorde men jag fick faktiskt gåshud när jag stod framför henne. Hon står där med stålblick ut över havet och beslutsamt ansikte och bara utstrålar styrka hela hon. Sjukt häftigt. Det ingick en audioguide i turen så jag fick veta massa rolig information om henne. T.ex. så är kopparn hon är gjord av bara 2 penny´s tjockt, fatta när hon va nygjord och glänste i koppar istället för den gröna färgen? När fransmännen gav statyn till USA så hade de fått slut på pengar så de hade ingenting att ställa henne på, det fick USA lösa själva. Så Joseph Pulitzer skapade en kampanj, alla som skänkte pengar av något slag (det räckte med 1 cent) skulle få sitt namn publicerat i tidningen. 6 månader senare hade de fått in alla pengar. När frihetsgudinnan byggdes var husen i New York inte högre än 5 våningar. Lite svårt att förstå idag. Fick veta massa mer men hur som helst är det en riktigt maffig staty och jag rekommenderar verkligen alla att åka ut dit.
 
 
När jag kom tillbaka till Manhattan så gick jag längs Hudson River upp till The Skyline, en gammal tågräls som går uppe i luften som de har gjort om till en slags park typ. Var riktigt mysigt att knalla omkring däruppe med solen som sjönk och alla bilar som åkte omkring nedanför.
 
 
Vid det här laget hade jag bara en sak kvar på min lista att bocka av. Att se New York från ovan. Så jag köpte en biljett och begav mig upp i Rockfeller Center. Man åker ju hiss upp. Och jag är inte ett jättefan av hissar även om det blivit bättre senare åren. Nu skulle jag upp till 67:e våningen. Hissen hade glastak och varje våning var markerad med små blå lampor. Och turen tog ca 30 sekunder. Jag hade hjärtat i halsgropen när vi väl kom upp. Men lite häftigt va de faktiskt. Och vyn däruppifrån var fantastisk. Så jag stannade där ett antal timmar i väntan på solnedgången och fick se Manhattan i både sol, solnedgång och med lampor som lyste upp mörkret.
 
 
Har varit i New York ett antal dagar nu och sett massor av saker. Staden var inte riktigt vad jag väntat mig, när jag tänkt mig New York har jag föreställt mig en ngot gigantisk stad med kaos. Jag uppfattade den mycket mindre och lugnare (förutom en lördagskväll på Times Square, då ÄR det kaos!) Jag kan i alla fall förstå att folk älskar den här staden. Är sista dagen idag och jag tänker bara ta de lugnt och gå omkring i området. Kanske gå ner till floden ett tag. Imorgon bär det av till Washington D.C!
 
Statue Of Liberty - Cameron HopeEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!


Postat av:mamma

Vilka fina bilder, du och dina små miniatyrer. Tänk vad mycket du får uppleva. Kram kram <3 mamma

Svar: Tack :) japp, tycker om dom ;) kram!
Malin

2015-06-14 @ 19:49:48

En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin