5th Avenue

 Vår guide som gick i tjock kavaj hela turen, vi fatta inte att han inte dog av värmeslag.
 
Jag skulle sortera lite bilder till bloggen och insåg att jag kanske borde skriva varje dag för att det inte ska bli en total bildbomb av allting men det är jag för lat för så fick hårdsortera bilderna istället. Börjar med igår, då var jag på en tur med vandrarhemmet nere i Greenwich Village. Ett område där kändisarna bor och många filmer och serier spelats in. Gick till exempel förbi där Walt Disney bodde. Även fasaden som användes till serien Vänner, Will Smiths "hem" i I am legend, några trappor som tydligen var med i Sex & The City och fiket "Figaro" där Bob Dylan skrev många av sina låtar. Samt massa andra små pubar och fik där folk skaffat sig ett namn. Gick förbi NYU och i Washington Square Park där massa studenter filmade och hade undervisning. Satt en kille där och spelade med, sjukt duktig! Guiden var en inbiten New York-bo som kunde en hel del så det var en riktigt kul tur.
 
Vännerhuset till vänster och till höger I Am Legend
 Washington Square Park
 
Idag tog jag en sväng i Central Park och jösses vilken gigantisk park. Tog sin lilla tid att gå igenom men var skönt väder så gjorde inte så mycket. Det händer verkligen saker hela tiden här allt från ett gäng kvinnor som gör någon form av modern dans i slow motion till en man som spelar jazz till en konstnär som målar turister. Fanns även konstnärer som inte var riktigt lika glada på turisterna som målade av naturen.
 
 Central Park
 
Efter Central Park så gick jag till Dylan´s Candy Bar. En av världens mest kända godisaffärer. Och snacka om att det fanns godis. I alla olika sorter, smaker och färger. De hade till och med en hylla där kändisar hade fått fylla en liten burk med sin favorit och sen signera den. Tyckte jag va lite skoj. Köpte dock inget för det var dyrt som sjutton och jag är inte överdrivet förtjust i godis, kakor är mer min grej. Därefter knallade jag upp till Upper East Side och tog tunnelbanan därifrån till Brooklyn. Gick omkring ytterligare ett tag men var sjukt trött nu, ont i fötterna och sönderbrända axlar och svetten som rann. Seriöst, vem ana att de skulle va så galet varmt i NY? Jag dricker säkert 3 vattenflaskor om dagen. I vanliga fall dricker jag ett par glas typ. Men klagar inte, denitivt trevligare med sol och värme än regn! Hur som helst så fick Brooklyn Bridge bli mitt sista stop för dagen och när jag knallat över den så tog jag t-banan hem igen till en efterlägtad dusch.
 
 
Brooklyn Bridge. Och ett äpple någon lagt på broräcket. 
 
Måste bara säga att jag är lite kär i dessa avenyer. Det är sjukt enkelt att hitta i staden och det är så logiskt. Och så är det ganska häftigt varje gång man korsar ett övergångsställe att man ser hur långt den sträcker sig genom skyskrapporna. Me like!
 
 5th Avenue - AmericaEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin