The Good Kind

Dagarna knallar på och jag har kommit in lite i rytmen hur det funkar i America. Det som man ser i filmerna som man inte tror är på riktigt? Det är på riktigt. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men igår var jag och Ronja (en tjej från tyskland som kom hit i onsdags) vid en sjö och slappade och på vägen tillbaka till farmen så bokstavligen snubblade vi över en parad i en liten stad som heter Ellendale. Så vi bestämde oss för att stanna och kolla och det var orkestrar och hästar och barn och brandkår och sherriffer och hela köret. Sen kom en man som försökte bli president i Minnesota och skakade hand med oss och alla andra som satt längs vägkanten och kollade på paraden och försökte fjäska till sig röster. Det var så himla amerikanst hela grejen. Rätt skoj.
 
Den lilla stranden och sjön i Ellendale, trevligt ställe att tillbringa en varm sommardag.
 
Ellendale:s parad med ridande sheriffer och orkester.
 
Lite mer parad!
 
På farmen vet jag inte riktigt vad jag gör om jag ska va ärlig. Farmen har två olika gårdar, bostadsgården och träningsgården och vi har ägnat ganska mycket tid åt att rusta upp träningsfarmen som var i lite dåligt skick. Men nu har vi fått ordning på den och tagit dit lite unghästar som ska börja tränas. Så idag har jag klappat på två hästar och vant dom vid att bli ryktade och att ta av och på sig grimman. De var så duktiga!
 
Huset på träningsfarmen och en av de hästar jag jobbade med, så söt!
 
The Good Kind - The Wreckers
Tillbaka till toppen

Younger

Minnesota är väldigt platt!
 
Så jag har varit i MInnesota i några dagar nu och det är väldigt trevligt här. Bor hos Ann på en gård med massa söta djur och gör lite sysslor av olika slag. Idag var vi på roadtrip till en liten stad i närheten som hon visade mig. Är väldigt platt här! Trodde de skulle vara berg och skogar men är bara fällt överallt, ungefär som nere i Skåne. Men annars är det inte så olikt hemma. Kommer nog trivas här under min tid här!
 
"Mitt" lilla söta hus! Skulle vilja ta med det hem.
 
Gården från olika vinklar och Ann:s hus. Tycker de har väldigt fina hus i USA.
 
En liten sjuk kattunge vi tar hand om som jag blivit kompis med och några av hästarna.
 
Ann:s söta hundar!
 
Younger - Seinabo Sey
 
Tillbaka till toppen

White Houses

The White House
 
Whasington DC, USA:s huvudstad och hem till presidenten. Och det märks, staden består av 3 olika saker. Politik, minnesmärken och historia. Man hittar en liten (eller stor) staty i varje gathörn mer eller mindre som är till minne av något och de har lagt stor vikt vid att hedra de som omkom under b.la. andra värlskriget och koreakriget. Jag har lyckats dra på mig en förkylning men eftersom jag bara har 2 dagar i DC så har jag knallat omkring och kollat i alla fall. Går ju inte an att ligga och vila när man är på resande fot.
 
4048 guldstjärnor, en för varje död eller saknad i andra världskriget.
 
Tyckte det var en väldigt fin minnesplats för andra världkriget med mycket vatten och alla staterna på en varsin pelare. De lägger verkligen vikt vid att göra fina minnesplatser och att minnas i det här landet. Det finns så mycket monument och statyer i den här staden att jag knappt vet vad hälften är men en sak som jag faktiskt visste vad det var är Kapitolium, den stora vita byggnaden med en stor kupol ovanpå som man alltid sammankopplar med Washington. Den fick dock inte vara med på bild för hela kupolen är täckt i byggnadsställningar och plast. Så fick bli lite andra bilder istället.
 
Lincoln Memorial, WW2 memorial and Washington Monument
 
Besökte även Arlington Kyrkogård på min lilla promenad. Där de lägger alla sina soldater för sin sista vila. Har ju sett llite bilder från den kyrkogården och jag trodde de var ett stort fält med gravar. Oj vad fel jag hade. Kyrkogården är enorm och gräsmatta efter gräsmatta efter gräsmatta sträcker sig med små vita gravstenar. Det var jag inte beredd på.
 
Arlington Cemetery
 
En annan sak de är väldigt förtjusta i i den här staden är museum. Finns hur många som helst och jag tycker faktiskt att de är lite skoj att gå på museum så jag var ju såklart tvungen att besöka i alla fall ett av dom. Valde konstmuseet och de hade ganska mycket fint där inne. Hittade t.ex. en tavla av Da Vinci och en staty av en kille som såg ut som han planerade världens rackartyg.
 
 
 
Imorgon hoppar jag på flygplanet till Minnesota!
 
White Houses - Vanessa Carlton
 
Tillbaka till toppen

Statue Of Liberty

 
Häromdagen var jag vid ett av de häftigaste turistattraktionerna jag sett än så länge. The Statue of Liberty a.k.a. Frihetsgudinnan. Trodde inte jag skulle tycka så mycket om statyn som jag gjorde men jag fick faktiskt gåshud när jag stod framför henne. Hon står där med stålblick ut över havet och beslutsamt ansikte och bara utstrålar styrka hela hon. Sjukt häftigt. Det ingick en audioguide i turen så jag fick veta massa rolig information om henne. T.ex. så är kopparn hon är gjord av bara 2 penny´s tjockt, fatta när hon va nygjord och glänste i koppar istället för den gröna färgen? När fransmännen gav statyn till USA så hade de fått slut på pengar så de hade ingenting att ställa henne på, det fick USA lösa själva. Så Joseph Pulitzer skapade en kampanj, alla som skänkte pengar av något slag (det räckte med 1 cent) skulle få sitt namn publicerat i tidningen. 6 månader senare hade de fått in alla pengar. När frihetsgudinnan byggdes var husen i New York inte högre än 5 våningar. Lite svårt att förstå idag. Fick veta massa mer men hur som helst är det en riktigt maffig staty och jag rekommenderar verkligen alla att åka ut dit.
 
 
När jag kom tillbaka till Manhattan så gick jag längs Hudson River upp till The Skyline, en gammal tågräls som går uppe i luften som de har gjort om till en slags park typ. Var riktigt mysigt att knalla omkring däruppe med solen som sjönk och alla bilar som åkte omkring nedanför.
 
 
Vid det här laget hade jag bara en sak kvar på min lista att bocka av. Att se New York från ovan. Så jag köpte en biljett och begav mig upp i Rockfeller Center. Man åker ju hiss upp. Och jag är inte ett jättefan av hissar även om det blivit bättre senare åren. Nu skulle jag upp till 67:e våningen. Hissen hade glastak och varje våning var markerad med små blå lampor. Och turen tog ca 30 sekunder. Jag hade hjärtat i halsgropen när vi väl kom upp. Men lite häftigt va de faktiskt. Och vyn däruppifrån var fantastisk. Så jag stannade där ett antal timmar i väntan på solnedgången och fick se Manhattan i både sol, solnedgång och med lampor som lyste upp mörkret.
 
 
Har varit i New York ett antal dagar nu och sett massor av saker. Staden var inte riktigt vad jag väntat mig, när jag tänkt mig New York har jag föreställt mig en ngot gigantisk stad med kaos. Jag uppfattade den mycket mindre och lugnare (förutom en lördagskväll på Times Square, då ÄR det kaos!) Jag kan i alla fall förstå att folk älskar den här staden. Är sista dagen idag och jag tänker bara ta de lugnt och gå omkring i området. Kanske gå ner till floden ett tag. Imorgon bär det av till Washington D.C!
 
Statue Of Liberty - Cameron Hope
Tillbaka till toppen

5th Avenue

 Vår guide som gick i tjock kavaj hela turen, vi fatta inte att han inte dog av värmeslag.
 
Jag skulle sortera lite bilder till bloggen och insåg att jag kanske borde skriva varje dag för att det inte ska bli en total bildbomb av allting men det är jag för lat för så fick hårdsortera bilderna istället. Börjar med igår, då var jag på en tur med vandrarhemmet nere i Greenwich Village. Ett område där kändisarna bor och många filmer och serier spelats in. Gick till exempel förbi där Walt Disney bodde. Även fasaden som användes till serien Vänner, Will Smiths "hem" i I am legend, några trappor som tydligen var med i Sex & The City och fiket "Figaro" där Bob Dylan skrev många av sina låtar. Samt massa andra små pubar och fik där folk skaffat sig ett namn. Gick förbi NYU och i Washington Square Park där massa studenter filmade och hade undervisning. Satt en kille där och spelade med, sjukt duktig! Guiden var en inbiten New York-bo som kunde en hel del så det var en riktigt kul tur.
 
Vännerhuset till vänster och till höger I Am Legend
 Washington Square Park
 
Idag tog jag en sväng i Central Park och jösses vilken gigantisk park. Tog sin lilla tid att gå igenom men var skönt väder så gjorde inte så mycket. Det händer verkligen saker hela tiden här allt från ett gäng kvinnor som gör någon form av modern dans i slow motion till en man som spelar jazz till en konstnär som målar turister. Fanns även konstnärer som inte var riktigt lika glada på turisterna som målade av naturen.
 
 Central Park
 
Efter Central Park så gick jag till Dylan´s Candy Bar. En av världens mest kända godisaffärer. Och snacka om att det fanns godis. I alla olika sorter, smaker och färger. De hade till och med en hylla där kändisar hade fått fylla en liten burk med sin favorit och sen signera den. Tyckte jag va lite skoj. Köpte dock inget för det var dyrt som sjutton och jag är inte överdrivet förtjust i godis, kakor är mer min grej. Därefter knallade jag upp till Upper East Side och tog tunnelbanan därifrån till Brooklyn. Gick omkring ytterligare ett tag men var sjukt trött nu, ont i fötterna och sönderbrända axlar och svetten som rann. Seriöst, vem ana att de skulle va så galet varmt i NY? Jag dricker säkert 3 vattenflaskor om dagen. I vanliga fall dricker jag ett par glas typ. Men klagar inte, denitivt trevligare med sol och värme än regn! Hur som helst så fick Brooklyn Bridge bli mitt sista stop för dagen och när jag knallat över den så tog jag t-banan hem igen till en efterlägtad dusch.
 
 
Brooklyn Bridge. Och ett äpple någon lagt på broräcket. 
 
Måste bara säga att jag är lite kär i dessa avenyer. Det är sjukt enkelt att hitta i staden och det är så logiskt. Och så är det ganska häftigt varje gång man korsar ett övergångsställe att man ser hur långt den sträcker sig genom skyskrapporna. Me like!
 
 5th Avenue - America
Tillbaka till toppen

Yellow Cab To Midnight

 
Mina fötter gör ont. Jag har gått och gått och gått. Och sen tog jag tunnelbanan. Manhattan ser allt mindre ut på kartan än vad det är. Men har fått se massa saker. De typiska husen, alla branstegar och sjutusen gula taxibilar. Är lite roligt att se de saker, som man så ofta ser på tv och film, i verkligheten. Även om det kanske inte är så märkvärdigt med brandstegar så är det ändå nåt som får en att tänka på NY och jag tycker allt att de har en viss charm. Är mycket mindre människor här än vad jag räknat med dock. Tycker nog att de är mer folk i London faktiskt. Men rätt härlig stad annars, varannan dörr man går förbi är ett café så hur kan man inte älska det liksom?
 
 
Var en rätt lång resa att ta sig hit, åkte från Norrköping halv 12 på förmiddagen med tåget för att vara säker på att komma fram i tid så blev lång väntan på flygplatsen, speciellt eftersom planet var en timme försenat. Sen kom jag fram till JFK flygplatsen där jag blev utfrågad av en liten man som ville veta vad jag skulle göra i USA. Han tyckte det var konstigt att jag skulle vara här i hela tre månader, vet inte riktigt vad som skulle va konstigt med det dock. Kom fram till vandrarhemmet och var i säng ca halv 7 på morgonen svensk tid (00:30 i USA). Tror ni det gjorde att jag sov längre? Icke. Efter 4 timmars sömn så tyckte tydligen kroppen att det räckte så kommer nog sova gott inatt.
 
 
När jag gick omkring under dagen rörde jag mig neråt mot Times Square. Var mycket mindre än vad det ser ut på tv (precis som klockan på Grand Central, den var jätteliten! Fast rätt söt.) fast det var mycket fler skärmar än vad jag räknat med. Därefter tog jag mig ner till Ground Zero. Jag har ju besökt några minnesplatser nu och jag måste säga att Ground Zero är verkligen en fin en. Det är så maffigt men vackert och stilfullt på samma gång och jag tycker det är en väldigt fin plats att minnas. Blev förvånad över hur rent de var, väntade mig nästan massa skräp i vattnet men folk verkar respektera vad de står för och håller det rent.
 
 
Yellow Cab To Midnight - Restless
Tillbaka till toppen

Here we go

Så tiden är kommen. Väskan är packad, sista jobbardagen jobbad, rummet ihopplockat, adjön sagda och nu sitter jag på tåget på väg mot Arlanda. Iväg mot nya äventyr i USA. Börjar i New York, något jag verkligen ser fram emot, har länge velat åka till den staden! Velat åka till USA i allmänhet ganska länge om jag ska va helt ärlig så är rätt förväntansfull. Även om jag kommer sakna alla här hemma. Att resa är ju alltid roligt men det är någonting speciellt med att sätta sig på ett flygplan och inte veta när man kommer komma hem igen, är lite av tjusningen med de hela. Vi får väl se vart denna resa leder.
 
Here We Go - Sleeping With Sirens
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin