On A Train

Lite hastigt och lustigt bestämde jag mig för att lämna farmen i Minnesota och ge mig iväg på nästa äventyr. Så jag och Ronja har tillbringat senaste dagarna i Minneapolis med Christine och hennes familj, var dom jag tillbringade 4e juli med för er som läst bloggen. Första dagen åkte vi till Mall of America, USA:s största köpcenter. Och det var stort. För stort. Hade behövt ett par dagar där istället för de 6 timmar vi hade. Och de hade en nöjespark i mitten. Helt galet. Andra dagen tog vi de ganska lugnt och på kvällen åkte vi till ett annat köpcentrum men med bara outletbutiker. Tur att jag har begränsat med utrymme i min väska, hade blivit dyrt annars. Efter det så mötte vi upp resten av familjen och åt middag på ett ställe i närheten. Jag beställde revbensspjäll och de var de godaste revbenspjäll jag nånsin ätit. Så möra och smakrika att de bara föll isär i munnen. Mums!

 Mall of America, Komplett med nöjesfält!

 Fr.v. Ronja, Chris, Christine, Joe, Kevin och Ria

Igår skulle vi egentligen åkt till Chicago på morgonen men det blev försenat (mer om det längre ner) så vi hade en extra dag i Minneapolis. Vi åkte ner till centrum och gick omkring och kikade lite och på kvällen följde vi med Christines yngsta son när han skulle göra ett arbete med sin scoutgrupp. Trevligt gäng och var rätt kul att måla.

 

 Jag och Christine och kolla, jag är en scout!

Så till vår kära tåghistoria. Svenska SJ är ju inte de mest pålitliga företaget men måste nog säga att Amtrack klår dom. Vi fick först ett mejl om att vårt tåg var försenat på grund av problem och att vi skulle ringa amtrack för mer information. Vi ringer och får veta att tåget är 17 timmar försenat. Inga problem, vi är hos Christine och har det väldigt trevligt så att vi stannar en dag extra gör oss inget. Vi ringer igen för att dubbelkolla att det går när det ska. Nope. Istället för att ha avgång vid midnatt är det framflyttat till 5 på morgonen. Ringer igen på kvällen och det är nu flyttat en timme tillbaka till 4. Vi fixar och donar och Christines man Chris är snäll och ställer upp och skjutsar oss till tåget mitt i natten. Jag ringer dom återigen klockan halv 3 på natten och får då veta att tåget är inställt. De säger även att de har plockat bort min biljett. Flyger i taket och är inte alltför trevlig i telefonen och till slut bokar hon en ny plats på tåget dagen efter kl 8:00 men vi måste ringa tillbaka kl 4 när kundtjänst öppnar för att se till att betalningen för vår tidigare biljett flyttas till den nya biljetten. Okej, vi ringer tillbaka kl 4 och får veta att kundtjänst inte öppnar förrän klockan 6. Vi ringer tillbaka då igen och efter en halvtimmes tjaffsande så är allting äntligen klart. Nu är frågan hur vi ska ta oss från Christines hus till tågstationen då hemsidan för bussarna är nere och vi inte får tag på nån information. Slutar med att en av hennes vänner kastar sig ur sängen och skjutsar oss dit. Att åka tåg i USA är inte alltid lätt men nu är vi äntligen påväg till Chicago. Men gjorde inte så mycket, vi trivdes så bra hos Christine att det bara var ett nöje att stanna en dag extra men hade klarat mig utan problemen.

 Ronja, Ria och Jag, Ria var så snäll och gjorde armband till oss innan vi åkte. Den andra bilden är bara för att jag tycker det är roligt att de har en tennisbana i en vägkorsning mitt i centrum. Udda.
 
On A Train - Yuksek
 En trevlig liten hälsning kan du skriva här!En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin