One Night In Bangkok

Så efter 7 timmar flyg, 9 timmar i Doha och ytterliggare 6 timmar flyg senare så landade Sofie och jag äntligen i Bangkok. Sjukt skön känsla när man kommer ut från en flygplats i ett nytt land, bara älskar det! Bangkok är en väldigt rörig stad med folk och trafik överallt men det var ungefär vad jag väntat mig. Vi tillbringade bara 2 dagar där och då gick vi omkring på lite olika ställen mest och kikade runt. Tog en tur på floden med vilket var rätt härligt. Lite svårt att förstå vad de berättade dock eftersom de pratade med en kombination av thai/engelska men kul att hitta på något i alla fall. Skulle egentligen åkt på en flytande marknad men den låg längre bort än vad vi trodde så blev tyvärr lite ont om tid eftersom vi skulle med en buss på kvällen.
 
 
Det är för övrigt en annan historia. Vårt nästa måål var Koh Tao och vi skulle åka med en nattbuss på 6 timmar ner till en stad som heter Chumphon och därifrån ta en båt på 2 timmar ut till ön.  Det började väl skapligt med en riktigt fin dubbeldäckare som till och med hade filtar till oss. Har ju hört historierna om thailändarna som åker med sina höns och grisar på bussarna så visste ju inte vad vi skulle vänta oss. Nästan en liten besvikelse, hade vart lite kul att åka med ett gäng thailändare och deras höns. I alla fall första halvtimmen. I vilket fall, vi tog oss ner till Chumphon utan problem och fick våra biljetter till båten. Fick vänta några timmar innan båten skulle gå så låg i ett par solstolar och kollade på soluppgången över vattnet. Dumt och klaga. Resten av resan var inte riktigt lika trevlig. Det var blåsigt och vågor och efter halva turen låg hälften av alla ombord och spydde som grisar av sjösjuka. Även jag och Sofie var lite smått grönaktiga i ansiktet när vi klev av men vi klarade oss. Var inte så trevlig mot alla taxichafförer som kom och tjatade på oss, till slut slutade dom, undra vad jag hade för ansiktsuttryck vid det laget.. Funderar på att simma till land när vi ska tillbaka till fastlandet.
 
 
Är i alla fall framme på Koh Tao nu. Låg på stranden en liten stund innan vi fick checka in på vandrarhemmet. Blir nog att vila ikapp lite sömn nu innan vi ger oss ut för att utforska området.
 
One Night In Bangkok - Marion VEn trevlig liten hälsning kan du skriva här!


Postat av:mamma

Fy vilken hemsk resa då kan det bara bli bättre. Var rädda om er <3kram

Svar: Yepp, håller tummarna för att resan tillbaka inte blir lika illa 😳 kram
Malin

2015-01-16 @ 13:18:52
Postat av:Pappi

Hoppas ni nu får det lite skönare, kram på er.

Svar: Ska inte klaga, är trevligt nu :) kram
Malin

2015-01-16 @ 15:03:10
Postat av:Maud

Var riktigt avundsjuk fram till jag läste om sjösjukan😣 ha det bra o njut.

Svar: ja det var inte den roligaste färden! tack de ska vi :)
Malin

2015-01-18 @ 17:08:01

En liten kommentar är alltid trevligt men alla inlägg om tävlingar och utbyte på BlogLovin kommer att tas bort.

Kom ihåg mig
Namn:
E-post:
URL/Blogg:
Kommentar:


Trackback


NEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin