Phoenix

Så har varit hemma några dagar nu, var en lång resa från Singapore hem och jag har lyckats dra på mig en förylning men annars gick det bra. Tillbringade ju ett par dagar i Singapore efter Kuala Lumpur och första dagen begav vi oss över till ön Sentosa. Vi skulle egentligen bara gå omkring och njuta av vädret och ligga på stranden ett tag men så snubblade vi över en vattenpark som erbjöd att man fick bada med delfiner så vi gjorde det istället. Var en sötnos vid namn Tala vi fick gosa med.
 
Andra dagen gick vi omkring och kollade i staden, började med Chinatown och gick därifrån genom staden och längs floden tills vi kom till utkanten där man hade utsikt över Singapore´s speciella byggnader och en staty som sprutade vatten. Var rätt trevligt stad att gå igenom och gillar man att shoppa är staden toppen då den består av en mängd olika shoppingcenter men annars fanns det inte alltför mycket att göra så de 2 dagarna vi hade där räckte.
 
 
Phoenix - Molly Sanden
Tillbaka till toppen

Trip To Malaysia

Så jag övergav min kära syster på Langkawi igår och satte mig på ett plan till Kuala Lumpur. Kände att jag ville se någonting mer av Malaysia än bara Langkawi´s stränder. Så idag har jag knallat omkring i staden och kollat. Vart helt galet varmt men trevligt ändå. Gick till botaniska trädgården, har insett att jag ofta gör det när jag besöker storstäder, fanns en orkidéträdgård där som var mysig att gå omkring i. Sen tog jag tåget ut till Batu Caves. Vilket var ett av de mest kaotiska ställen jag nånsin besökt. Det var som en kombination av en superstor marknad och årets hetsigaste dag på gröna lund ihopblandat. Det var marknadsstånd och karuseller och folk som skrek för att överösta högtalarna med musik. Fick en liten chock men de hade sin lilla charm det med, men stannade inte länge där. Gick igenom lite snabbt för att komma fram till trapporna upp till grottorna som jag kommit dit för att se. Var varmt att klättra de 200-nånting stegen upp men fin utsikt. Och en apa försökte sno mina solglasögon. Dumma apor.
 
Efter dagens motion satte jag mig på tåget tillbaka till staden (älskar för övrigt priserna på lokaltrafiken här, 2 ringit (ca5 kr) för en halvtimmes tåg!) och gick till en stor marknad och besökte tvillingtornen som Kuala Lumpur är så känt för. Gillar Kuala Lumpur bättre än Bangkok i alla fall. Får se vad jag hittar på imorn innan Sofie kommer och möter upp mig på kvällen.
 
 
Trip To Malaysia - Adel Khan
 
Tillbaka till toppen

Bailando

Har varit ganska många dagar på Langkawi nu och de flesta har beståt av sol och bad men vi var faktiskt iväg på en utflykt häromdagen upp till Mangrove River. Man åkte omkring i en liten båt som gick galet fort och matade fiskar, kollade på apor och örnar. Finns väldigt mycket örnar på den här ön och dom är rätt maffiga. Besökte även en grotta full med fladdermöss och åt mat på en flytande resturang. Blev en trevlig dag trots att våra namn inte kommit med på listan så vi höll på att inte få följa med alls till att bli kvar ett par timmar extra för att bussen gick sönder. Man får inte ha för höga krav och förväntningar när man ska göra saker i Asien har jag insett. Speciellt inte när det gäller tider. Imorn bär det av till Kuala Lumpus för min del, ska bli spännande att se nåt nytt. Hört en hel del positivt om den staden.
 
 
 
 Bailando - Enrique Iglesias
Tillbaka till toppen

Basket Case

Har tillbringat några dagar på Langkawi och insett att detta är en väldigt turistig ö med inte alltför mycket att göra men det finns en väldigt fin strand som vi bor 200 m ifrån som vi har legat på hela dagarna. Idag fick vi följa med ett gäng malaysier ut med deras båt till en ö en liten bit ut. Monkey Island kallades vilket var passande eftersom de första vi fick se när vi steg i land var ett gäng apor. Dock aningen skygga så de sprang och gömde sig när vi kom närmare.
 
Igår skulle vi åka till ett vattenfall men i taxin dit berättade chaffören att det inte var något vatten i vattenfallet eftersom de inte regnat så hastigt och lustigt dirrigerade vi om och åkte till Oriental Village istället, visade sig vara asiatiska varianten av skara sommarland mer eller mindre men vi red runt lite på en elefant och åkte CableCab upp till berget. Var hööögt upp och vi såg det uttorkade vattenfallet därifrån så vi fick se det i alla fall.
 
 
Basket Case - Green Day
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin