Near To You

Har vart uppe i Stockholm under helgen och hälsat på kusinerna. Trevligt värre, god mat och härligt sällskap. Var inne i gamla stan på en julmarknad på lördagseftermiddagen och gick omkring lite. Köpte lite små tomtar. Och en att hänga i julgrannen. Vi hittade en jättemysug liten butik med massa söta julgransprydnader, speciellt ett gäng disneyfigurer som var hur fina som helst och som jag förälskade mig lite i. Men de var dyra 145:-/st (!). Så det blev inga. Men fina var dom.
 
 
 
 
Near To You - A Fine Frenzy
Tillbaka till toppen

Poison & Wine

Haft en julpysseldag idag. Bakat lussekatter. Men inte minst ett pepprkakshus. Mitt livs första och det blev inte så pjåkigt om jag får säga det själv. Men tack gode gud för kristyr, hade inte vart fullt lika vackert utan det.. Och så hade jag mamma till hjälp. Måste säga att jag förstår folk som inte bygger pepparkakshus med sina barn, vilket pyssel! Men lite roligt var det allt. Och så luktar det gott.
 
 
 
Poison & Wine - The Civil Wars
Tillbaka till toppen

Hide And Seek

Det är ingen hemlighet att jag gillar att resa. Att sitta på en flygplats i väntan på ett plan är ett av mina favoritställen att befinna mig på. Medans jag iakttar kvinnan som springer med flygande röda sjalen och handväska bakom sig för att hinna med sitt plan eller det stressade affärsmannen i kostym som kollar på klockan var 10e sekund medans han väntar på att gå igenom säkerhetskontrollen så har jag en märkligt lugn känsla i kroppen varje gång jag befinner mig på en flygplats.  För det innebär att jag är på väg någonstans. Jag är på väg till ett ställe som jag kanske inte varit på förut. Träffa människor jag inte träffat. Lära mig någonting nytt om mig själv eller om stället jag ska till. Känslan av att inte behöva passa på något eller någon annan än mig själv.
 
Därför tänkte jag nu lista 4 av mina drömresor.
 
 
RIDA GENOM MONGOLIET
 
Jag har halkat in på en blogg som heter "Young Adventures", är en tjej som reser runt hela världen och upplever alla möjliga spännande saker. En av dessa saker är att hon red runt i en nationalpark i Mongoliet. Man är en grupp på 10-15 personer och jag har för mig de var iväg i 3 veckor. Man tar sig fram med häst, badar i åar, sover i tält under stjärnhimlen och har ingen kontakt what so ever med omvärlden i form av telefon och internet av den enkla anledningen att det inte finns någon täckning där uppe i bergen. Man utforskar en värld i norra Asien som få människor besöker och lär sig landets sätt. Tycker det låter awesome.
 
Bilden kommer från Young Adventures och om ni vill läsa om hennes upplevelse hittar ni det HÄR
 
 
 
TJERNOBYL
 
Kanske en liten lustig grej att vilja åka in i ett radioaktivt område men jag vill det i vilket fall. Att åka in i en stad där allting bara är lämnat vind för våg i en evakuering och naturen har tagit över. Vet inte riktigt varför det lockar mig. Men det gör det.
 
 
 
ANTARKTIS
 
Jag är ju egentligen en som föredrar de varmare breddgraderna men Antarktis lockar ändå något enormt. Jag kan bara tänka mig hur landskapet tar andan ur en och hur liten man skulle känna sig när man är där. och det finns pingviner. Jag menar hallå? Vem kan motstå pingviner?
 
 
 
KLÄTTRA UPPFÖR KILMANJARO
 
Jag skulle antagligen svära som en borstbindare innan jag tog mig upp till toppen och vara redo att ge upp fler gånger än vad som går att räkna men jag skulle ändå vilja ge det ett försök. Att spendera ett antal dagar till att ta mig upp till toppen på Afrikas högsta berg. Men får nog träna lite mer innan jag ger mig på den utmaningen.
 
 
 
Vi får se om jag lyckas ge mig iväg på dessa resor. Några av dom kan man ju hoppas på i alla fall förr eller senare.
 
Hide And Seek - Imogen Heap
Tillbaka till toppen

I Just Wanna Run

Så jag har roat mig med att utforska Scotland senaste veckan. Velat åka dit rätt länge men inte blivit av. Passade dock bra nu så jag passade på. Åkte tidigt på måndagen och fick se en trevlig soluppgång på vägen dit. Tyckte väldigt mycket om Scotland måste jag säga, det är härlig natur, mysig arkitektur och scottar är bara så sjukt trevliga! Nog de trevligaste folk jag träffat. Hade några härliga dagar där i alla fall. Tog flyget upp till Edinburgh där jag bodde och gick mest omkring och kollade första dagarna. Bl.a. upp till slottet och runt på små söta gator.
 
Den andra dagen fick jag för mig att jag skulle upp och klättra till Arthur´s Seat. Tog nån timme att klättra dit upp (man ser berget på bilden till höger här över precis), men var en härlig utsikt därifrån och jag hade fint väder så var en rätt trevlig utflykt. Så satt där uppe och kollade ut över stan och åt kakor med solen i ansiktet. Man kan ju ha de värre liksom. Efter det besökte jag en fabrik där de gjorde kiltar mm. Kände mig lite tvungen att köpa en scottsrutig halsduk där. Kände inte att kilt var min grej.
 
 
Sista dagen i Scotland begav jag mig iväg på en dagstur upp till Loch Ness genom det scottska höglandskapet med ett gäng på 10 pers och vår charmiga skotte James som guide. Mycket mäktiga berg och fins sjöar fick vi se och jag träffade ett par jättetrevliga tjejer från venezuela. Fick även lite film inkastat i de hela då vi besökte både ett slott som användes i serien Game of Thrones och lanskapet där Hogwarts spelades in från Harry Potter-filmerna. Upp vid Loch Ness stannade vi i staden Fort Augustus och åt lunch och kollade efter Nessie. Hon kände sig dock inte sällskaplig den dagen men hittade en rätt söt metallvariant i alla fall. Skottarna är ett väldigt stolt folk och har många memorials sen kriget, besökte ett av dom på vägen hem som jag tyckte om. Inte riktigt säker på varför men jag fastnade för den statyn.
 
 
Innan jag åkte hem tog jag en sväng ner till London för att kolla på juldekorationer och hälsa på Kat och Yohann. Tycker om London. Hade dock förträngt hur mycket folk det är där. Tog en sväng i Hyde Park och där var det rätt lugnt men Oxford Street gav mig en smärre chock. Men hade trevligt i alla fall och det var väldigt roligt att träffa Yohann och Kat igen.
 
 
 
I Just Wanna Run - Kait Weston
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin