To Have And To Hold

Jaha, nu när jag ligger här och inte har något att göra tänke jag att jag lika gära kunde göra ett inlägg på bloggen. Den har mer eller mindre fått semester senaste månaderna men nåt inlägg kan jag ju göra och låtsas att den lever. Har ju inte skrivit om Irland än t.ex. så tänkte jag skulle bildbomba och berätta lite om det.
 
det var ju jag, Annica och Camilla som begav oss till den gröna ön för en vecka och reste runt. Helt sjukt fint land, har nog sagt det några gånger redan men värt att upprepa. 115 mil körde vi och såg både både små söta byar, höga berg, kuster, svepande kullar och får på vägarna. Deras vägar är för övrigt livsfarliga så inte att rekomendera om man inte tycker om att köra bil.
 
 
Första natten bodde vi i Kilkenny. En väldigt söt liten stad som nog blev en av favoriterna för oss alla. Riktigt typiskt irländskt med pubar och slott med slottpark och kullerstensgator. Därefter skulle vi bege oss till Cork och körde längs med kusten för att ta oss dit. Väl i Cork insåg vi att det var en industristad och inte såg så intressant ut så vi bestämde oss för at köra vidare. Tog dock ett tag att ta sig ut därifrån (irländarna är inte förtjusta i skyltning!). Körde i alla fall vidare mot Killarney och några mil innan det hittade vi ett B&B för natten. Nog det övernattningsstället jag tyckte bäst om. Sjukt sött litet hus uppe i bergen med världens härligaste inredning och god frukost och bara allmänt trevligt ställe. Mycket berode nog dock på omgivningen som var så maffig.
 
Dagen därpå körde vi till Killarneys National Park och kollade på ett vattenfall. Var fint där och allt var grönt från topp till tå, träden klädda i ljust grön mossa runt hela stammarna. fick nu ven smaka på de irländska vädret men regn hör väl lite Irland till. Efter nationalparken körde vi norrut mot Galway. Vi tog oss med en färja över till Cliffs of Moher som är de kända klipporna på Irlands västkust. Väldigt maffigt ställe som inte går att göra rättvisa på bild och jag tyckte väldigt mycket om det trots att det kändes som man skulle blåsa iväg. Lite blåsigt på Irland var det allt. Vi tog oss därefter sista biten till Galway och letade rätt på ett boende för natten.
 
 
 
Lördagen spenderade vi med att köra upp till Connemara National Park. Besökte en gamal ruin på vägen (man måste ju besöka minst en när man är där ju) och vi hamnade även av en slump vid det otroligt vackra Abbeyglen Castle där vi tog en fika och kikade runt lite. Själva nationalparken i sig var inte mycket att se men naturen på vägen upp var väl värt resan enligt min åsikt. Och nu fick vi se får. Överallt. Speciellt vid vägen. På kvällen begav vi oss ut till en pub men i och med att Galway var med och spelade i ett championship var varenda pub inställd på matchen så vi nöjde oss med att äta och sen bege oss hemmåt. Drack en väldigt god Irish Coffee med. Borde bett om receptet. Dagen därpå gick vi omkring lite Galway innan vi körde tillbaka mot Dublin. Eftersom vi skulle lämna bilen vid 2 dagen efter ville vi itne vara för långt därifrån. Hamnade i alla fall i en liten stad kallad Trim som jag tyckte väldigt mycket om. Blev dock bara en kort promenad där då jag vid det här laget lyckats dra på mig en förkylning och inte så pigg. Men hade gärna vart kvar där längre. När vi väl kom till Dublin hittade jag en jump-on-jump-off buss att åka omkring på så jag fick se lite av staden iaf medans Milla och Annica gick omkring. Sen var det bara att bege sig mot flygplatsen och hem. Gillade Irland över lag och åker gärna tillbaka dit någon gång.
 
 
 
To Have And To Hold - Takida
 
 
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin