It´s A Beautiful Day

My name is Malin. And I´m weird.
 
It´s A Beautiful Day - Michael Bublé
 
Tillbaka till toppen

Think I Need It Too

En sockerbagare hon bor i staden..
 
Har gjort Daimrutor Deluxe! Någon som vill smaka? Kan finnas en eller två kvar. Kanske.
 
 
 
 
 
Think I Need It Too - Echo And The Bunnymen
Tillbaka till toppen

Warrior

Tog en snbbvisit till Sthlm igår och träffade Bella och Annica samt svängde förbi fotomässan. Trevlig dag och fick massa kul inspiration från mässan. Samt några böcker som jag råkade köpa, ooops. Min lilla önskningskamera fanns även där så jag fick peta lite på den. Har dock hittat en annan kamera som jag skulle kunna tänka mig. Och som är lite mer i min budget. Får väl se om det går att fynda efter jul.
 
 
 
 
 
 
 
Warrior - Demi Lovato
 
 
Tillbaka till toppen

Finally Moving

Så jag satte mig vid datorn och började rota i mina gamla bilder i jakt på en rolig bild att redigera bara för skojs skull. Hittade en bild på min kära lillasyster som vi tog för rätt många år sedan och såg viss potential. Så jag satte igång och arbeta. När jag var klar tittade jag upp och insåg att jag satt i ett kolsvart rum och att 3 timmar helt plötsligt var borta. Hur gick det till?? Blev visst lite uppslukad av arbetet. Och min mage kurrar. Aja, här har ni resultatet i alla fall.
 
Om ni vill se vad jag utgick ifrån så håller ni musen över bilden.
 
 
 
Finally Moving -  Pretty Lights
Tillbaka till toppen

They'll Never Know

Haft en dag ledigt idag och eftersom jag blev lite uttråkad så bakade jag. Igen. Men man ska ju bli duktig av övning har jag lärt mig och jag är faktiskt duktig på att inte äta upp allting. Ibland i alla fall. Idag blev det i alla fall rocky roads. De blev rätt ok men väääldigt salta, borde nog haft osaltade jordnötter men hittade inga i affären brevid mig och orkade inte åka bort till stora bara för den sakens skull så testade. Vilket blev, nja, som sagt, salt. Men de slinker nog ner i alla fall. Blev fina iaf, det är utsidan som räknas!
 
 
 
 
They'll Never Know - Ross Copperman
Tillbaka till toppen

Never Get A Job

Kunderna flockas runt disken, barn skriker, telefoner ringer, pensionärer skriker med sina skraltiga stämmor "Vad säger du för nåt??", kollegor springer runt mig för att så snabbt som möjligt betjäna kunder och ta sig mellan kakor, påsar och kassor så effektivt som möjligt. Allt detta smälter samman till en massa och mina år av erfarenhet har lärt mig att stänga det ute. Så jag står i mitten av alltihop och trycker fram nästa nummer i kösystemet.

"Nummer 58?" Ropar jag.
Ingen reaktion.
"Är det någon som har nummer 58?" Ropar jag med lite högre stämma.
Fortfarande ingen reaktion.
"Ingen nummer 58?" Ropar jag för tredje gången.
När jag fortfarande inte får någon reaktion går jag vidare till nästa nummer.
"Nummer 59?"
"Här!" En kvinna till höger viftar med sin nummerlapp.
"Hej, hej, vad kan jag ge dej?" Undrar jag.
"Jo, jag skulle vilja ha en rä..."
Hon blir avbruten av en ilsken röst vid vänster om henne.
"JAG hade FAKTISKT nummer 58!" Säger en arg liten gubbe.
Jag kollar urskuldande på kvinnan och undrar om det går bra att jag hjälper honom så kommer någon och hjälper henne strax. Hon nickar bara och lämnar plats för gubben.
"Jag HAR faktiskt nummer 58!" Fräser han igen. Suckar för mig själv.
"Ja, jag vet, jag hjälper dig nu, vad kan jag ge dej?"
"Hmm... jag vet inte. jag måste ju hinna kolla först!"
*Dunkar mentalt huvudet i väggen*
"Javisst, ta och titta runt du." Säger jag och väntar på att han ska hitta något.
Efter att han har gått runt disken 3 varv frågar jag om han bestämt sig.
"Ser det ut som så?! Nu får du faktiskt vänta tills jag hittat något jag vill ha!"
Jag backar undan och ser kön bli längre och längre och jag är inte den enda av vi som jobbar som blänger på gubben vid det här laget.
Till slut verkar han ha bestämt sig och kollar otåligt på mig.
"Jaha, har du hittat nåt nu som du vill ha?"
"Ja. En sån."
"Ehm, ursäkta, vilken då?" Frågar jag förvirrat
"En SÅN!"
Böjer mig ner och ser att han pekar på en bulle genom glaset.
"Ska du fika här eller ta med dej?"
"Men jag vill ju ha en SÅN!!"
"Ja, jag vet, men ska du fika här?" Frågar jag igen och håller upp en tallrik för att visa vad jag menar.
"JA. Jag ska ha kaffe oxå."
Sträcker mig mot en bulle.
"Nej, inte den! Jag vill ha den som ligger längst hitåt. Nej! den till höger om den!"
Känner hur huvudvärken som legat och bultat i bakhuvudet hela dagen växer sig starkare.
Pekar frågande på den bulle jag tror han menar för att vara säker.
"Är det mandelmassa i den där bullen?
"Ja det är det."
"Nej de tycker jag inte om så då vill jag hitta något annat!"
Jag ställer mig rakt upp, tar bullen han först velat ha och kastar den i huvudet på honom.
"Nu tar du vad du får!" Skriker jag till honom, kastar tången åt sidan och smäller igen dörren till disken. Medan alla chockerat stirrar på mig rycker av mig förklädet, går fram till Jessica och säger:
"Jag ger upp, jag slutar! Jag kommer förbi med kläderna imorgon!" och marscherar sedan med bestämda steg ut genom dörren och slänger igen den med ett högt pang efter mig.

Det kändes i alla fall väldigt lockande att göra så just då.Det gjorde jag dock inte. Istället beväpnade jag mig med ett vänligt leende och sa med aningen ansträngd trevlig röst:
"Vad vill du ha istället då?"
Till slut kunde jag skicka ner den ilskna gubben till serveringskassan (han bestämde sig till slut för en biskvi om ni vill veta). Just nu kan jag nästan skratta åt det men när man står där är det inte alltid så roligt ska ni veta, och då har jag inte ens överdrivit här. Oftast tycker jag serviceyrket är rätt roligt, man träffar en himla massa härligt folk. Men vilken skillnad det är på olika ställen. Jobbet i somras hade lätträknat antal av otrevliga kunder. Där jag jobbar nu har man minst 2 sådana här per dag. Men man biter ihop. Kunden jag hade efter gubben hade sett alltihop och drev lite på gubbens bekostnad så han fick mig o skratta. Då var det roligt igen. Snacka om berg och dalbana.
 
Never Get A Job - The Last Resort
Tillbaka till toppen

Next To You

Jag mår illa. Bakade en kladdkaka med fudge imorse och det resulterade i att jag råkade äta en bit. Eller två. Möjligtvis tre. Men gott var det. Är inne i en bakperiod. Bakade tårta och marränger i söndags till fars dag och i lördags gjorde jag chokladbollar. Det som inte är så bra är att jag äter upp de desutom.. Hmm..
 
Det finns en sak jag vill göra. Eller, det finns många saker jag vill göra men just nu var det en specifik sak jag tänkte på. Åka till New York. Vandra runt bland skyskraporna, hoppa in i en gul taxi, åka skridskor i Central Park, gå till Central Station och ta kort på klockan, åka upp till toppen av Empire State Building,  åka till Brooklyn och shoppa i second hand butiker, gå till Ground Zero, ja det finns oändligt med saker att göra i New York. Som många av er vet och som jag nämnt förut är jag ingen stadsmänniska men nångonting med New York lockar mig. En stad som aldrig sover, full av liv och rörelse, samtidigt som du kan hitta små delar där allting är lugnt och fridfullt. Och tänk allting man kan fotografera. New York verkar vara en väldigt fotovänlig stad och jag skulle gärna gå på utflykt med en kamera där.
 
Jag tror att New York är en väldigt charmig stad.
 
 
 
Next To You - Jordin Sparks
Tillbaka till toppen

Heart By Heart

Måndag igen. Tänk vad tiden går. November är vi i desutom, har ett flertal kompisar som både bakat lussekatter och julpyntat, lite tidigt för mig, men längtar till december då jag kan sätta igång. Är ju faktiskt väldigt mysigt med julpyssel.
 
Var extremt duktig och gav mig iväg på ett corepass efter jobbet idag, och insåg att jag kanske borde vara duktig lite oftare, är nog 2 år sedan jag var på ett core. o de märktes! Men var riktigt kul så om  jag inte jobbar varje måndagkväll så kommer jag nog ta mig dit fler gånger.
 
Som tidigare nämnt är jag ju lite sugen på en ny systemkamera. Så jag roade mig med att sitta och kika runt på Canon´s sida igår och hittade den perfekta kameran! Glad i hågen gick jag in på mediamarkt sida för att kolla priset. Då var jag inte så glad i hågen längre. Insett att jag har en vääldigt dyr hobby. Men om någon tycker att jag har varit ovanligt snäll det här året och vill ge mig en julklapp för 13 000 kr så är ni varmt välkomna! De är jag väl värd, va? *blink, blink*
 
Min lilla älskling, en Canon Eos 70D... Drömma går ju.
 
 
Heart By Heart - Demi Lovato
 
Tillbaka till toppen

Wish You Were Here

"Sova kan du göra när du är död", är det inte så ordspråket går? John Blund verkar upptagen ikväll i alla fall, legat i sängen i ett antal timmar och försökt sova och är inte närmare sömnen nu än vad jag var när jag gick och la mig vilket är anledningen att jag sitter här istället. Något jag nog kommer att ångra imorgon men var för rastlös för att ligga kvar i sängen.
 
Bakade ett par härliga cupcakes häromdagen jag var tvungen att dela med mig av, Toffifee-CupCakes! Chokladmuffins med toffifee inuti, nutellafrosting och kolasås. Det blev mumsigt! Tycker för överigt att Toffifee är ett roligt namn. Hihi.
 
 
 
Wish You Were Here - Delta Goodrem
 
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin