Home sweet home

Så en liten förklaring kanske är lägligt. Hipp som happ så är jag ju plötsligt hemma i sverige igen. Kom hem för en vecka sen och har roat mig med att överraska människor. Nämligen bara en enda person som visste att jag skulle komma hem och det var syrrans pojkvän, i och med att huvudtanken var att jag skulle överraska henne på hennes födelsedag så behövde jag lite insiderhjälp! Men lyckades! Vart en rolig vecka. Anledningarna till att jag kom hem tidigare än planerat är många men den största var att jag helt enkelt hade fått nog. Hur mycket jag än upplevt, sett, utforskat och hur många härliga människor jag än träffat så är det påfrestande att leva i en ryggsäck och flytta var tredje dag. Så för en månad sen beslöt jag mig för att åka hem och bokade en biljett från Sydney varefter jag tillbringade sista veckorna åt att ta mig ner dit längs kusten. Så det förra inlägget om att jag skulle börja leta jobb var helt och hållet en lögn för att ingen skulle misstänka något. Så så är det. Borta bra men hemma bäst!
 
Så en liten sammanfattning av min resa!
 
AUSTRALIEN 2012-2013
 
Hela min resväg! Dock fick inte Bali vara med på kartan.

Ett urval av höjdpunkterna under min resa:
- Sett maaaaaassor av skuttande kängurur
- Bott med en helt fantastisk familj och lärt känna dess underbara umgängeskrets!
- Badat massor i havet
- Lärt mig köra på fel sida av vägen. På fel sida i bilen.
- Vart på konsert
- Vart på vinprovning
- Surfat!
- Riskerat livet genom att klättra ner för en klippa
- Gosat med koala och kängurubäbis!
- Skaffat vänner för livet från alla möjliga delar av världen
- Firat jul i 40 graders värme.
- Insett att 50 graders värme är väldigt varmt
- Dykt på stora barriärrevet
- Åkt båt på en krokodilflod
- Kollat på roliga djur som små minipingviner!
- Ridit i den australienska bushen
- Besökt mitt första land i asien
- Besökt både regnskog och outback
- Sovit under bar himmel med 20 mil till närmaste granne
- Skakat hand med en prins
- Blev inte uppäten av en haj eller biten av något vrålgiftigt djur
 
Ja, jag skulle kunna fortsätta med den här listan i en hel evighet men det får räcka Lite blandade bilder får avsluta denna resa!
 

Home Sweet Home - Lady Of The Sunshine
 
 
 
Tillbaka till toppen

I will wait

Har vart riktig fint väder senaste dagarna så har knallat runt på söta små gator och hållt mig på stranden mestadelen av tiden. Blev dock inte mycket badande för det är iskallt i vattnet nu för tiden men man kan sitta på stranden och äta glass i alla fall, inte helt fel! ska ta nån dag och knalla runt med cv:n med. se om man kan hitta nåt jobb här i storstan eller om ja ska söka mig till något mindre ställe igen.
 
 
I Will Wait -  Mumford & Sons
Tillbaka till toppen

LOOKING UP

Sydney, Sydney, Sydney. Har kommit fram till staden alla tänker på när de hör "Australien".  O vad kan jag säga? Jag älskar det här stället! Och det säger inte lite med tanke på att jag i vanliga fall inte alls tycker om storstäder, men den här är ett av undantagen. Härlig atmosfär, fin miljö och massor att göra och titta på! Har självklart varit och kollat på operahuset och harbour bridge. Gick även på en gratis tur runt stan idag och fick massa intressant historia om den. och lite annat med, visste ni t.ex. att namnet på australiens huvudstad, Canberra, är aboriginska för "Mötesplats"? Eller att Sydney spenderar 6.5 miljoner dollar på sitt nyårsfyrverkeri? som varar i 15 minuter. Visste inte jag. men nu gör jag det! o ni med. Kan aldrig ha för mycket kunskap. Hur som helst har jag vandrat omkring i otaliga timmar och om jag hade haft en stegräknare på mig tror jag den hade fått starta om för att numren inte räcker till. Ok, kanske lite överdrivet men jag har gått massor. Men har sett massor dessutom så värt att ha lite ont i fötterna.
 
Lite bilder åt folket:
 
Looking Up - Trent Dabbs
 
Tillbaka till toppen

Mirrors

Byron Bay. Staden du åker till för att festa, ligga på stranden, gå i små roliga butiker. Med andra ord en riktig turiststad. Mysig dock och de har en liten fyr man kan klättra upp till om man har lite tid över (vilket jag hade). Är även det östligaste staden i Australien. Nu kommer jag helt enkelt inte mer österut. HAr även utvecklat något form av beroende av sushi senaste veckorna. Vet inte riktigt hur de gick till.. Men är väldigt gott!
 
 
Mirrors - Justin Timberlake
Tillbaka till toppen

What´s my age again?

Tillbringat några dagar i Brisbane, trevlig stad och de tycker uppenbarligen om att pynta den på olika sätt på både gator och hus. Tyckte jag var lite roligt. Gick på marknad och åt chorros med grädde och choklad och knallade runt i staden. Gillade hostlet desutom, hade egen biosalong och biljardpool på taket och en plattform med utsikt över staden, inte illa!
 
 
What´s My Age Again?  - Blink-182
Tillbaka till toppen

We Used To Be Friends

Så. Vad har hänt sen sist. Lämnade Airlie Beach i söndagskväll och ägnade natten åt att åka buss ner till Rockhampton. Inte så stor stad så var bara där en dag mest för att inte behöva tillbringa 12 timmar i sträck på bussen. Men var trevligt, hela staden var helt ödelagd pga av att de va påsk men 2the botanic gardens" var öppna samt ett gratis zoo så knallade omkring och kollade på djur och på fina byggnader nere i stan. Trevligt ställe.
 
Sedan var de tillbaka till bussen igen och nästa stopp var Noosa. En liten turiststad vid havet. Bodde på hur fint hostel som helst, kändes nästan som ett hotell, och dom hade gratis frukost! Sådana saker är guld värt när man är backpacker kan ja lova. I vilket fall som helst så tog jag mig i kragen och gav mig iväg till stranden för att försöka lära mig surfa. Nyckelordet i den meningen är "försöka", det är svårare än de ser ut! Men me lite träning ska jag nog få ordning på det! Tar det som ett positivt tecken att jag var bättre på det än snowboard, vilket inte säger mycket iof sig.. Aja, hur som helst så tog jag en promenad i nationalparken och hamna i "Hells Gates" där jag kollade på sköldpaddor som simmande omkring innan jag gick hem. Hamnade dock någonstans där jag itne hade en aning om vart jag var så hemfärden tog 2 timmar men är väl alltid bra med lite motion.
 
Befinner mig iaf i Brisbane nu. Är väl som vilken storstad som helst antar jag, ska på en liten färd på floden imorn o leka turist. Men nu ska jag sova. Är trött.
 
We Used Too Be Friends - The Dandy Warhols
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin