Photo Finish

1 vecka kvar till Bali. Boende när jag kommer tillbaka därifrån troligen löst. Sommaren är här och jag mumsar på jordgubbar. Enda som saknas är ett jobb, annars skulle jag vilja påstå att livet är helt ok nu liksom. 
 
Roade mig med att retuschera lite bilder häromdagen.
 
 
Photo Finish - Chris LeDoux
Tillbaka till toppen

i wanna

Se här, ett inlägg som faktiskt inte har någonting alls me aussi o göra. Kors i taket. Men hittade denna extremt söta bild o jag ska definitivt göra sånt julgodis!
 
I Wanna - The All-American Rejects
Tillbaka till toppen

PENGUIN

Jag har hittat min favoritfågel. Pingviner! Så himla söta. Ännu sötare när de går eller simmar, sett en pingvin simma nångång? De viftar på rumpan och sprattlar med fötterna. Ser extremt roligt ut men är uppenbarligen effektivt då de är väldigt snabba. Anledningen till detta prat om pingviner är att dagen tillbringades i Rockingham, en bit söder om Perth, och på Penguin Island. En pytteliten ö med en himla massa fåglar på och världens minsta pingviner. Väldigt fint där. Dock är pingvinerna skygga, dom tillbringar dagarna antingen i boet eller ute i havet o jagar fisk så dom är svåra att få syn på, men en liten krake hade gömt sig under en klippa som jag lyckades få ett kort på. Inte illa, av öns ca 1000 pingviner såg vi en. Dock har dom 10 pingviner som dom räddat som lever i fångenskap så var o kikade på dom när dom fick mat. Varit en härlig dag iaf.
 
 
Penguin - Christina Perri
Tillbaka till toppen

BACK DOWN SOUTH

Lekte turist idag! Då det var otroligt varmt idag och jag inte kände för att bara sitta på hostlet bestämde jag mig för att åka ner till Fremantle. Så vandra omkring och gick på museum (tycker att det är väligt intressant med saker de hittar på havets botten och historian bakom! ifall ni ville veta.), låg på stranden, kollade på båtar, fotade och gick på marknad. Är trevligt där, mycket lugnare atmostfär än inne i stan.
 
I övrigt måste erkänna att saker o ting inte riktigt går som planerat. Går ganska mycket söderut just nu men får väl hoppas att det vänder. Snart. Var dock ute i Bakers Hill o hälsade på några dagar under veckan. Helt sjukt va ja saknar det därute, hade jag aldrig trott när jag väl tog det jobbet. Hade gärna åkt tillbaka men de har en ny backpacker så finns ingen plats för lilla mig. Men var skönt att komma ut ur stan för några dagar iaf.
 
 
Back Down South - Kings Of Leon
Tillbaka till toppen

TAKE IT ALL AWAY

Ytterliggare en helg har passerat i staden men var en ganska lugn helg. Ute med trevligt folk igårkväll och denna dagen spenderades i Kings Park, en av Perth´s härligaste platser. Parken ligger högt upp vilket gör att man har utsikt över hela stan. Om jag inte har helt fel så är det någon form av minnesdag idag, soldaterna till ära som stupade under andra världskriget. Fanns mycket monument i parken som hedrade dem och det satt små flaggor på minnesstenarna längs vägarna. Tyckte det var en fin gest.
 
För övrigt ska vi inte glömma att det är fars dag idag så stort grattis världens bästaste pappi, hoppas du får en härlig dag!
 
 
Take It All Away - Owl City
Tillbaka till toppen

THE LOGICAL SONG

Efter dagar av kämpande, argumenterande, svärande, utan hopp om att se någon slut på eländet så har det äntligen kommit till en lösning. Jag har internet igen. Okej, anske överdrev en smula där men har haft några riktigt frustrerande dagar med att prata med techsupport, försäljare mm. Idag lyckades jag dock få mina pengar tillbaka o gick till en annan, o tack o lov fungerade det när jag kom hem så jag är numera tillgänglig via internet igen.
 
En annan sak som har hänt är att jag har fått ett jobb. Typ. Var runt o lämnade cv:n igår o en av dom bad mig komma tillbaka o provjobba några timmar senare så var där några timmar igårkväll, antar att de blev nöjda för de bad mig komma tillbaka på lördagmorgon. Är en liten resturang på stranden så är väldigt mysigt.
 
Börjar bli väldigt påverkad av engelskan har ja insett, tar lite längre tid att skriva ett inlägg här än vad de brukade göra för de skuttar in lite engelska ord lite här o var som ja måste ändra, antar att de är rätt oundvikligt när man bara har eng runt omkring sig hela tiden. Men den har förbättras en himla massa o de är kul!
 
The Logical Song - Supertramp
Tillbaka till toppen

BEDS ARE BURNING

Har sakta men säkert börjat vänja mig vid att vara tillbaka i staden och jag har haft en extremt trevlig helg, ute fredagkväll med Niki, åkte till fremantle under lördagen med sandra. Fremantle är en del av perth som påminner väldigt mycket om Camden i London, är lite alternativ still, marknad, mysiga små gator och coola hus. Hade lite otur me vädret men, men. Väldigt trevligt iaf. Under eftermiddagen dök Yohann upp och detta ledde till ytterliggare en utekväll. Började dock regna på vägen hem, o då menar jag verkligen regna, så vi gömde oss i en busskur till det värsta gick över. Har i allmänhet vart en trevlig helg. 
 
 
Beds are burning - Midnight Oil
Tillbaka till toppen

AUSSI GIRL

Ni vet hur man kan känna av på atmosfären i ett rum vilket humör personerna i rummet är på? Samma sak känner man när man tar in på ett vandrarhem, i alla fall jag. Nästan omedelbart kan du känna av ifall du kommer trivas eller inte. Känslan ja hade när ja kom till Haystreet Backpackers var inte spec bra, men ville ändå ge de en chans. 1 dag senare hade ja lessnat så bestämde mig för att göra någonting åt det. Tog mitt pick o pack och flyttade ut denna morgon och åkte istället vidare till mitt gamla område Northbridge där Witch´s Hat ligger. Typ. Bor iaf på Beattu Lodge nu och de passa mig mycket bättre! Hur trevligt folk som helst, stort kök o matrum, gym, biljardbord, pool, tv-rum, mm. Tror faktiskt ja ska se om ja kan bo här fram tills Bali. Skulle inte va helt fel. Trivs bra i de här kvarteren. Är dock nån form av fotbollsturnering lr nåt i mitten av nov så större delen av staden är uppbokad då men de löser sig på nåt vänster. Nästa punkt på schemat: Hitta ett nytt jobb sen är de dags att börja utforska staden på riktigt!
 
Aussi Girl - Laakso
Tillbaka till toppenNEW ZEALAND

SWEDEN


Instagram


Bloggtips

Follow on Bloglovin Follow on Bloglovin